معدن و توسعه: رئيس هيات عامل ايميدرو ، از عرضه مرحله دوم اوراق مشاركت طرحهاي هشتگانه فولاد خبر داد.
معدن و توسعه: رئيس هيات عامل ايميدرو ، از عرضه مرحله دوم اوراق مشاركت طرحهاي هشتگانه فولاد خبر داد.
حسن پلارك با اعلام اين خبر تصريح كرد: اين اوراق از امروز تا نهم اسفندماه در شعب منتخب بانك تجارت عرضه ميشود.
معاون وزير صنايع و معادن گفت: همانند مرحله نخست، ارزش مرحله دوم اوراق مشاركت طرحهاي هشتگانه فولاد نيز 500 ميليارد تومان است. وي نرخ سود عليالحساب اين اوراق را 17 درصد اعلام و تصريح كرد: متقاضياني كه اقدام به خريد اوراق مذكور كنند، سود آن را هر سه ماه يكبار دريافت خواهند كرد.
پلارك در عين حال تاكيد كرد: اوراق مشاركت طرحهاي هشتگانه(استاني) فولاد، روز شمار و قبل از سررسيد نيز قابل بازخريد است.
رئيس هيات عامل ايميدرو يادآور شد: عرضه مرحله نخست اوراق مشاركت طرحهاي هشتگانه فولاد در بهمنماه سال گذشته تاثير بسيار بالايي در ميزان پيشرفت اين طرحها ايجاد كرد.
طرحهاي استاني يا هشتگانه فولاد توسط دولت در هشت استان كشور با هدف ايجاد رونق و توسعه در آن مناطق ايجاد شده و با راهاندازي اين طرحها 8 ميليون تن ظرفيت جديد براي توليد فولاد خام در كشور ايجاد ميشود.
اين پروژهها شامل سپيددشت، شادگان، نيريز، بافت، بافق، ميانه، قائنات و سبزوار هستند و در استانهاي چهارمحال و بختياري، خوزستان، فارس، كرمان، يزد، آذربايجانشرقي، خراسانجنوبي و خراسانرضوي قرار دارند.
تاثير 8 طرح فولادي بر اقتصاد كشور
طرحهاي استاني فولاد در راستاي سياستهاي عدالتمحور دولت و توسعه صنعتي مناطق كمبرخوردار در 8 استان كشور مورد مطالعات فني و اقتصادي قرار گرفت و مكانيابي آنها نيز بر اساس مزيت نسبي زيربناها، تامين مواد اوليه، بازار فولاد و اشتغالزايي انجام شد.
براي هر يك از اين طرحها يك مدول احياي مستقيم به ظرفيت 800 هزار تن و يك واحد فولادسازي (با كارگاههاي جانبي مربوطه) بر اساس روش كوره قوس (EAF) ديده شده كه امكان افزايش ظرفيت توليد سالانه شمش تا يك ميليون تن را دارد. از سوي ديگر فرآيند انتخاب مشاوران و پيمانكاران با نگرش بهرهگيري از توان و پتانسيل فني مهندسي و ساخت داخل، برنامهريزي شده كه هدف اصلي آن بوميسازي و انتقال تكنولوژي با حداكثر ظرفيت، پس از اتمام اجراي طرحها است.
اين در حالي است كه نگرش استاني در احداث طرحهاي فولاد با توجه به نياز بازار و متعادل كردن آن در سطح استانها صورت گرفته، علاوه بر اين جلوگيري از حملونقل متعدد و پيشبيني توسعه با توجه به سياست دولت براي نيل به ظرفيت 55 ميليون تن فولاد در چشمانداز 20 ساله توسعه از ديگر اهداف دولت در اجراي اين طرحها بهشمار ميآيد كه بستر توسعه را براي ايجاد صنايع مادر و صنايع بالادستي مهيا ميسازد.
تصميم به فروش اوراق مشاركت در سال گذشته، بهمنظور سرعت بخشيدن به اجراي اين طرحها اتخاذ شد و با توجه به استقبال بينظير از آن شاهد پيشرفت نسبي مطلوب در واحدهاي احيا (بدليل نياز صنايع فولاد به آهن اسفنجي و سياست شركت ملي فولاد مبني بر راهاندازي سريع واحدهاي احيا) بودهايم.
در واقع عرضه دو مرحلهاي اوراق به سبب روند تزريق مالي در طول سال و عملياتي شدن اجراي واحدهاي فولادسازي صورت گرفت كه پس از نتيجه بخش بودن عرضه اوراق مشاركت مرحله نخست در بهمنماه سال گذشته، تصميم گرفته شد فروش مرحله دوم اين اوراق در اسفند 89 انجام شود.
در همين حال برنامهريزي نحوه تامين تجهيزات با زمان تحويل آنها شامل كورههاي قوس، احيا، پست اصلي، كمپرسورها و واحد انباشت و برداشت، با توجه به منابع مالي و تاثير در روند راهاندازي مدنظر بوده و براساس ميزان تامين منابع مالي تدوين شده است.
بهرهگيري از كنسرسيومها و مشاوران متعدد با هدف ايجاد رقابت و توسعه دانش فني در كشور و امكان استفاده از تجارب موجود در صنايع فولاد باعث شده، نقاط ضعف احتمالي طرحها پوشش داده و استفاده از دانش بومي بخصوص در واحدهاي احياي مستقيم شامل Pered و ميدركس با دانش و طراحي داخل بصورت 100 درصد انجام شود.
با عملياتي شدن فروش مرحله دوم اوراق مشاركت و تامين مابقي منابع از طريق فاينانس و منابع داخلي، پيشبيني ميشود جهش مناسب در پيشرفت فيزيكي طرحها بخصوص واحدهاي احياي مستقيم بعمل آيد و نخستين طرح احيا در نيمه دوم سال 90 راهاندازي شود و به مرحله بهرهبرداري برسد. پس از آن نيز ساير طرحها و واحدهاي فولادسازي بر اساس ميزان تامين مالي و برنامهريزي انجام شده با دقت و سرعت تمام پيگيري و اجرا شود.
تزريق منابع مالي در مرحله اول انتشار اوراق مشاركت منجر به پيشرفت قابل توجه در اجرا شد كه نتيجه آن در زمينه مالي طرحها بيانگر متوسط پيشرفت كل 8/20 درصدي شده كه بخشي از اين پيشرفت در زمينه تعهدات تامين تجهيزات اصلي طرحها است.
لازم به ذكر است كه بخش احياي اين طرحها در حال حاضر بصورت ميانگين بالغ بر 60 درصد و با حداكثر 2/71 درصد و حداقل 52 درصد پيشرفت فيزيكي در حال اجرا است.